Αρχική » Πως να αυξήσεις τις πωλήσεις σου;

PRO – TIPS

Μαζέψαμε για εσένα όλα τα tips που μπορούν να βοηθήσουν τη δική σου επιχείρηση μεταχειρισμένων ενδυμάτων, να αυξήσει τις πωλήσεις της:

  • Τακτική ανανέωση εμπορεύματος – περισσότερες επιλογές

Μερίμνησε για την ανανέωση του εμπορεύματος σου. Η τακτική ανανέωση του, έχει αποδειχθεί ακρογωνιαίος λίθος για την αύξηση των πωλήσεων σου. Η ενημέρωση των πελατών για νέες παραλαβές, αυξάνει την επισκεψιμότητα τους και επομένως τις πιθανότητες να πραγματοποιήσουν περισσότερες αγορές, σε εβδομαδιαία βάση. Εμείς στη secondhand.gr, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι την αναγκαιότητα αυτή, γι’ αυτό φροντίζουμε διαρκώς να φέρνουμε νέες παραλαβές.

  • Έξυπνη διαρύθμιση του χώρου

Ιδιαίτερα αν διαθέτεις μικρό κατάστημα, γνωρίζεις από την εμπειρία σου, πως ακόμα και αν επιθυμείς να διαθέσεις μεγάλη ποικιλία στους πελάτες σου, η μικρή χωριτικότητα του καταστήματος σου ή της αποθήκης σου, δεν στο επιτρέπει! Για το λόγο αυτό, φρόντισε να προμηθεύεσαι τις σωστές ποσότητες μεταχειρισμένων ρούχων για τις ανάγκες του καταστήματος σου, αλλά και να τοποθετήσεις με έξυπνο τρόπο τις ράγες σου. Η secondhand.gr σου έχει ετοιμάσει ήδη δύο οδηγούς που θα σε βοηθήσουν στα παραπάνω.

– Βρες τη χωριτικότητα που καταλαμβάνει κάθε είδος/ 1 μέτρο ράγα
Αυτό θα σε βοηθήσει να προσδιορίσεις τις ποσότητες που πραγματικά χρειάζεσαι στις επόμενες παραγγελίες σου

– Βρες σε τι ύψος θα πρέπει να τοποθετείται η ράγα, ανάλογα το είδος που κρεμάς. Για παράδειγμα τα φορέματα που καταλαμβάνουν περισσότερο ύψος λόγω μήκους, ίσως θα ήταν προτιμότερο να μπουν από μόνα τους σε χαμηλότερες ράγες ή συνδυαστικά με πιο κοντά κομμάτια (π.χ. σορτς) σε ψηλές ράγες.

– Προσδιόρισε πόσες ράγες από κάθε είδος πρέπει να τοποθετήσεις, ώστε να παρέχεις ποικιλία επιλογών και να μη δίνει «φτωχή» εικόνα το κατάστημα σου, αλλά και να μην το υπερφορτώσεις. Να θυμάσαι: Η εικόνα του καταστήματος πρέπει να είναι «πλούσια», αλλά όχι αποπνυκτική.

– Επέλεξε να κινηθείς με 5-10 βασικούς κωδικούς, (οι άρτια εκπαιδευμένοι πωλητές της secondhand.gr μπορούν να σου προτείνουν ποιους να επιλέξεις για το κατάστημα σου), με επαρκείς ποσότητες από τον καθένα. Είναι προτιμότερο να έχεις ποικιλία/ κωδικό, παρά ποικιλία σε κωδικούς, αλλά λίγα κομμάτια/κωδικό. Οι περισσότερες πωλήσεις επιτυγχάνονται με περισσότερες επιλογές.

– Προσπάθησε να εκμεταλευτείς γωνίες, κολώνες ή τοίχους που δεν επιτρέπουν την τοποθέτηση ράγας, με μικρά σταντ, καλάθια ή πάνελ για αξεσουάρ και τσάντες.

– Τοποθέτησε στις ράγες που αποτελούν «βιτρίνα» για το  κατάστημα σου ή βρίσκονται κοντά στην είσοδο, κωδικούς που έχουν τη μεγαλύτερη κινητικότητα και τραβάνε το μάτι του πελάτη, όπως για παράδειγμα: πλεκτό, μπουφάν, παλτό ή μπλούζες.

–  Μην αφήνεις τις ράγες σου μισοάδειες. Αν για παράδειγμα, δεν επαρκεί το εμπόρευμα σου για ολόκληρη ράγα φούστα και ολόκληρη ράγα φόρεμα, προτίμησε να τις συμπτήξεις σε μία.

Προσοχή! Προσπάθησε να συμπτύξεις  κωδικούς που συσχετίζονται μεταξύ τους ή αν δεν είναι αυτό εφικτό, προτίμησε να τοποθετείς τα ρούχα ανά χρώμα. Είναι πιο ελκυστικό για το μάτι και δίνει την εικόνα ενός πιο τακτοποιημένου και καθαρού καταστήματος.

–  Τοποθέτησε ράγες με είδη που συσχετίζονται κοντά, ώστε να επιτύχεις συνδυαστικές  πωλήσεις. Για παράδειγμα, τοποθέτησε δίπλα στη ράγα με τα πλεκτά, μία ράγα με μακό, μακρυμάνικα μπλουζάκια.

– Τοποθέτησε σταντ ή καλάθι με αξεσουάρ δίπλα στο ταμείο. Μπορείς να επιτύχεις έτσι υψηλότερες πωλήσεις της στιγμής.

  • Φρόντισε να προετοιμάζεσαι για τη νέα σεζόν εγκαίρως

Η αλλαγή της σεζόν στο κατάστημα σου πρέπει να γίνεται νωρίτερα από την ημερολογιακή αλλαγή. Για παράδειγμα, η αλλαγή από χειμερινή σεζόν, σε ανοιξιάτικη θα πρέπει να ξεκινάει πριν τα μέσα Φεβρουαρίου. Η secondhand.gr είναι πάντα έτοιμη και εφοδιασμένη με όλα τα εμπορεύματα που θα χρειαστείς για τις αλλαγές αυτές, εγκαίρως!

  • Διατήρησε το κατάστημα σου, τακτοποιημένο και καθαρό.

Η όμορφη εμφάνιση ενός καταστήματος αποτελεί δέλεαρ για τους πελάτες, ώστε να το επισκεφτούν.

  • Να υποδέχεσαι τους πελάτες με χαμόγελο και καλή διάθεση.

Η θετική εντύπωση και η καλή διάθεση είναι δύο παράμετροι που μπορούν να συντελέσουν στη δημιουργία πιστών πελατών. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι το προσωπικό που εξυπηρετεί είναι η καρδιά του καταστήματος. Στη secondhand.gr θα σε υποδεχτούμε πάντα με χαμόγελο και είναι χαρά μας να σε εξυπηρετήσουμε και να βρούμε παρέα όλα όσα χρειάζεσαι για το κατάστημα σου.