Αρχική » Ποιότητες & Διαλογή

Κωδικοποίηση Προϊόντων – Ποιότητες & Διαλογή Προϊόντων

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση σας, τα προϊόντα μας, εκτός από το διαχωρισμό τους σε τύπο TYPE (ενδύματα, υποδήματα, λευκά είδη – είδη σπιτιού), φύλοGENDER (γυναικείο, ανδρικό, ενηλίκων, παιδικό, mix), εποχή – SEASON (χειμερινά, καλοκαιρινά και mid-season) και κατηγορία  προϊόντος CATEGORY (πανωφόρια, μπλούζες, παντελόνια, κ.λ.π.), χωρίζονται και σε  ποιότητες QUALITY, ως εξής:

*Προσοχή! Η κωδικοποίηση και ο χαρακτηρισμός των ποιότητων, μπορεί να διαφέρει από προμηθευτή σε προμηθευτή.

Φύλο Εποχή Ποιότητα
L - Γυναικείο S - Καλοκαίρι A1 Lux
M - Ανδρικό M - Ενδιάμεση Εποχή A
A - Ενηλίκων (Γυναικείο & Ανδρικό) W - Χειμώνας B
C - Παιδικό
  • LUX Ποιότητα:

Περιλαμβάνει μεταχειρισμένα ενδύματα σε άριστη κατάσταση, χωρίς σημάδια χρήσης ή φθοράς. Πρόκειται δηλαδή, για προϊόντα ελαφρώς μεταχειρισμένα – σχεδόν καινούρια – ενώ είναι πιθανό το δέμα σε αυτή την ποιότητα, να περιλαμβάνει και κομμάτια με το ταμπελάκι τους (stock κομμάτια). Προτείνεται για χρήση σε καταστήματα.

  • Α’ Ποιότητα:

Περιλαμβάνει μεταχειρισμένα ενδύματα σε πολύ καλή κατάσταση, με ανεπαίσθητα σημάδια χρήσης, χωρίς φθορά ή ελαττώματα. Προτείνεται κυρίως για καταστήματα, αλλά μπορεί να διανεμηθεί και για λαϊκές αγορές.

  • Β’ Ποιότητα:

Περιλαμβάνει ρούχα από δεύτερο χέρι σε καλή κατάσταση, με εμφανή, αλλά ελαφριά  σημάδια προηγούμενης χρήσης, όπως κόμποι, ελαφρώς τριμμένα μανίκια και γιακάδες ή μπορεί τα ενδύματα αυτά, να έχουν κάποιο μικρό, αλλά εφικτό προς επιδιόρθωση ελάττωμα, όπως χαλασμένο φερμουάρ, χαμένο κουμπί ή μικρό λεκέ. Η κατηγορία αυτή προτείνεται κυρίως σε λαϊκές αγορές, ενώ σπανιότερα και προς το τέλος σεζόν μπορεί να πουληθεί και από καταστήματα με έκπτωση.

Διαλογή

Για τη διασφάλιση των παραπάνω ποιοτήτων, σε κάθε νέα μας παραλαβή, ανοίγουμε δειγματοληπτικά σάκους από όλα τα ρούχα που παραλαμβάνουμε. Σε περίπτωση που διαπιστώσουμε κάποια απόκλιση από τα κριτήρια ελέγχου ποιότητας που διαθέτουμε, προχωράμε σε διαλογή του εμπορεύματος.

Με τον όρο «διαλογή» αναφερόμαστε, στην διαδικασία δευτερεύουσας αξιολόγησης του εμπορεύματος στις  προαναφερθείσες ποιότητες και την επανασυσκευασία του, ώστε να είμαστε βέβαιοι ότι ο πελάτης παραλαμβάνει πράγματι την ποιότητα που επιλέγει να αγοράσει.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση όπου οι παραλαβές μας, ανταποκρίνονται στα κριτήρια ελέγχου ποιότητας, τα εμπορεύματα διατίθενται χωρίς καμία περαιτέρω επεξεργασία, απευθείας στον πελάτη.